Dwarf spinner dolphin


Dwarf spinner dolphin (Stenella longirostris roseiventris)

Group formation: social groups

Size: males 127-137 cm

Weight: unknown              

Age: unknown

Sexual maturity: unknown

Gestation: unknown

Weaning: unknown

Diet: may feed mostly on benthic fish in reefs and shallow water

Predators: sharks, killer whales, false killer whales, pygmy killer whales, short-finned pilot whales

Distribution: eastern Pacific, Gulf of Thailand

Raja Ampat: unconfirmed sightings

Population size: unknown

Conservation Status: not listed

Threats: Whaling (Japan, Sri Lanka, Indonesia), chemical and plastic pollution, man-made noise impacts (seismic surveys, military sonar), entanglement in fishing gear, as bycatch in yellow tuna fisheries, over fishing