Forschung und Schutz von Meeressäugern

Schwertwal


Killer whale (Orcinus orca)

infoDiese Seite gibt es zur Zeit leider nur in Englisch.
Falls Sie uns helfen wollen würden wir uns sehr
über eine Übersetzung als Spende freuen!
Bitte schicken Sie uns den deutschen Text an:
info@ocean-sounds.com Vielen Dank!!

Group formation: Matrifocal groups (size 4-15)

Size: males 6-10m, females 5-8m, calf 2.2m

Weight: males 5-6tons, females 3-4tons, calf 180kg

Age: males 30 (60)yrs, females 50 (80-103)yrs

Sexual maturity: males 15-20 yrs, females 15 yrs

Physical maturity: males 20-25 yrs, females 15 yrs

Gestation: 16-17mths, birth every 3-4 yrs, menopause around 40yrs of age

Diet: Marine mammals, some fish

Distribution: Toothed whale, largest dolphin, distributed all over the world.

Chile: Orcas are distribution all along the coast, but low in numbers, can be seen close to seal colonies or inside the channels and fjords in Aysen.

Population: min. 50 000

Conservation Status: Data Deficient ver 3.1, Pop. trend: unknown

Vocalizations: http://cetus.ucsd.edu/voicesinthesea_org/species/dolphins/orca.html

Threats: whaling (Indonesia, Greenland), plastic pollution, man-made noise impacts (seismic surveys, military sonar), entanglement in fishing gear, over fishing

Killer-Whale_Chris-Studer-2015 (1 of 1)



Meeressäuger Bibliothek

Projekte